donderdag, december 27, 2007

thuis


Onderweg bloggen zat er helaas niet in, mijn excuses daarvoor. We zijn weer thuis van ons avontuur! Maandagmiddag zijn we thuisgekomen en moesten 's avonds meteen naar een kerstdiner met de familie. Op eerste kerstdag hadden we afgesproken met onze vrienden Kristin en Dave maar we kregen 's ochtends een smsje dat Kristin's bevalling was begonnen en diezelfde dag is hun zoon Oliver geboren! We gaan vandaag naar hem kijken.
Gisteren hebben we gepicknickt met de Packham's, chaotisch maar wel gezellig.
Zo dat was de kerst en dan nu over naar het volgende onderwerp, onze vakantie! We zijn op maandag 10 december hier vertrokken naar Canberra en hebben gelogeerd bij Pam en Mike, de ouders van onze vrienden Zoe, Ben en James Hauptmann. We zijn daar twee dagen gebleven en hebben ook Lucian's opa en oma bezocht en we zijn naar het Science-museum geweest, dat was heel leuk en interessant en ik heb daar heel dapper een vrije val gemaakt. Dat vond ik heel dapper van mezelf omdat ik hoogtevrees heb en ik voor mijn gevoel heel hoog aan een of andere stang moest hangen...
Daarna zijn we door de bergen in de richting van Melbourne gereden. Onderweg zijn we gestopt bij het plaatsje Kiandra, wat helemaal geen plaatsje meer is en waar alleen maar miljoenen vliegen en horzels leven die waarschijnlijk al maanden geen mensenvlees hadden geroken en we werden daarom ook warm onthaald, en zijn snel weer weggegaan.
We haalden het niet om in 1 dag naar Melbourne te rijden en hebben in het plaatsje Talangatta overnacht in de plaatselijke pub omdat we nog niet toe waren aan kamperen. De volgende dag lukte het ons wel om naar Melbourne te rijden. Melbourne is een fantastische stad, heel Europees en veel gezelliger dan Sydney. Hele andere mentaliteit en architectuur. We zijn daar vier dagen gebleven bij Sharon een vriendin die we nog kennen vanuit Amsterdam. Vanuit Melbourne zijn we naar Wilson's Promotery gereden, het meest zuidelijke puntje van Australie (met Tasmanie uitgezonderd). Heel mooi nationaal park en we hebben daar voor het eerst gekampeerd. We hebben daar hele mooie vogels gezien en een wombat! Het was er wel een beetje frisjes en winderig. Toen zijn we langs de kust weer naar New South Wales gereden en hebben gekampeerd bij Saltwater Creek. Dat is een mooi kreekje dat uitmondt in de zee. De plaatselijke possum met 1 oog zag mij blijkbaar wel zitten want ik werd 's nachts wakker omdat hij boven op mij zat!!!!
Daarna hebben we gekampeerd bij Mimosa Rocks, ook aan de zee. Daar was ook een avontuur aan de gang want de plaatselijke politie zat daar een paar duikers achterna die illegaal schelpdieren aan het vangen waren.
We zouden daarna twee vrienden ontmoeten in Congo en blijven logeren bij de vader van een vriendin, maar hij moest opeens ergens anders naartoe. En dus zijn we weer naar Canberra gegaan en hebben we weer bij Pam en Mike gelogeerd. En toen terug naar Sydney.
Het weer onderweg was behoorlijk wisselvallig, we hebben maar 1 keer in de zee kunnen zwemmen en in Melbourne was het op een gegeven moment maar 15 graden, brrrrrrrr.
Nu zijn we ons aan het voorbereiden op de aankomst van mijn oom en tante en aan het bedenken wat we met oud&nieuw zullen gaan doen.
Hierboven een paar foto's van de vakantie en ook nog eentje van onze Sinterklaasviering!